Kranio Sakral Terapi

En manuell metod som med fjäderlätta rörelser hjälper kroppen tillbaka till hälsa genom att återställa kroppens egen ursprungliga, friska balans. Cerebrospinalvätskan, ryggmärgsvätskan, balanseras och kroppen assisteras till självläkning. Detta hjälper både fysisk, emotionell, mental och andlig/energimässig ohälsa. Kropp, själ och energi är ett gemensamt och behöver få assistans på flera plan för att hälsan ska bli optimal.

 

KRANIO SAKRAL ENERGIHEALING

Kranio Sakral Terapi är en mjuk, djup och mycket verksam metod. I denna beröring får kroppen möjlighet att börja läkningsprocessen och hitta tillbaka till friskt tillstånd. Ryggmärgsvätskan ”pumpas”  från hjärnan, ut jäms med ryggraden och ner till Sakrum (korsbenet) med en egen rytm. Vätskan fyller Centrala Nervsystemet med näring och forslar bort slaggprodukter.

Hjärnhinnorna som omsluter ryggmärgsvätskan fäster vid olika ben i skallen, ryggraden och ner i bäckenet och genom dessa fortplantas rörelsen ut till kroppens alla beståndsdelar via muskler, bindväv, organ och skelett, celler m m.

Under en session håller jag mina händer mycket lätt på olika ställen på kroppen. I balans, när kroppen är i ett tillstånd av hälsa, pulserar ryggmärgsvätskan ca 6-8 gånger per minut. Detta är den ursprungliga rörelsen som ska vara där och som finns i alla kroppen delar.

Med denna metod kan jag som terapeut känna var i kroppen det finns blockeringar och obalanser genom att rytmen går långsammare. Finns störningar blir min uppgift att hjälpa Dej att hitta tillbaka till kroppsvätskans ursprungliga rytm. Kroppen vet hur den ska vara när den är frisk och söker alltid efter optimal hälsa. 

Kranio Sakral Terapi jobbar på flera olika nivåer i kroppen. Fysiskt, Psykiskt, Mentalt och Andligt/Energimässigt - detta i kombination ger en mycket stark läkningseffekt. Med fjäderlätta rörelser får det blockerade området hjälp att hitta tillbaka till sin ursprungliga pulsation. När det sker skickas signaler till hjärnan som ser till att blodförsörjningen ökar kraftigt i området och läkningen startas omgående.

Spänningar löses upp, slaggämnen transporteras bort och tryck som funnits mot nerver eller andra kroppsdelar i närheten försvinner. Detta ger också en mycket lugnande effekt på  nervsystemet. Varenda liten cell reagerar och startar sin läkningsprocess.

Sessionen berör patienten både på fysisk, emotionell (känslomässig) mental och andlig (energimässig) nivå. Dessa delar går alltid ”hand i hand”. Därmed finns möjligheten att få läkning i ett mycket stort perspektiv.

Alla reagerar olika vid en session. Kroppen består av 50 billioner olika celler. Varje enskild cell reagerar på ett specifikt sätt för att hjälpa kroppen att vid varje händelse reglera och balansera så att det uppstår så lite obehag som möjligt. När man varit på en session blir man oftast väldigt trött. Det är bra om man kan vila och ta det lugnt det närmaste dygnet. Man bör undvika tunga lyft och snabba rörelser. Kroppen har börjat en läkningsprocess och ett nytt rörelsemönster sker där kroppen jobbar på ett nytt sätt. Första dygnet är det lite skört och kroppen behöver tid och kraft att vänja sig.

Det är bra att dricka mycket vatten efter. Då hjälper man kroppen att bli av med slaggprodukter som lossnat.

Vanligt är också att smärtan tillfälligt tilltar, att man blir känslomässigt påverkad  och man kan känna som man har träningsvärk. Detta är tillfälliga förstreaktioner.

Ta alla reaktioner som postitva. För varje reaktion är tecken på att hälsa skapas - blockeringar och spänningar har lösts upp !

Alla problem som uppstår i kropp och själ; fysiska, emotionella, mentala och andliga/energimässiga, går att beröra och få till bättre hälsa !

Ibland behöver vi stöttning utifrån ! Vi har alla olika kunskaper och är här för att dela med oss och hjälpa varandra.

Låt oss be om och få ta emot den hjälpen så ofta vi behöver. Då kan vi lätt vandra vidare på livets underbara resa.